New MINI Trailer Hitch
We have detected you're not on the correct site for the car you have selected! Click the green button below to go to the correct site.
Select your car: 
BMW Mini Cooper
Select
 

 Slow wipers on my 93

 Created by: kolsen
   Forum Width:     Forum Type: 

 Posted: Dec 8, 2019 08:23PM
Total posts: 673
Last post: Apr 12, 2020
Member since:Nov 12, 2006
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
US
As said by geo0 clean everything including the wheel boxes where the arms attach and the tube and cable. Also, clean the commutator and check the brushes. As bikewiz said they won't be great but I'll bet they will be 100 times better than now mine were when I did my 94. 

 Posted: Nov 26, 2019 04:53PM
Total posts: 1984
Last post: Aug 1, 2020
Member since:Aug 29, 2001
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
any dim lights? slow blinker? other signs of lower than normal voltage?
voltage regulator issue

 Posted: Nov 26, 2019 02:11PM
Total posts: 1941
Last post: Aug 2, 2020
Member since:Jan 1, 2005
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
US
Well, it's a bit of work, but if you were to take apart the motor, you'd find the 26yr-old factory grease on the slide a rather hard glob, and probably off to the side of where and what it should be lubricating. Clean everything, use a new fine grease, and maybe turn the cog wheel over since it's only been using half of the 360 degree wheel. More than likely this is the cause, and not any kind of lubricant in the cable going to the wipers. Just an opinion.

 Posted: Nov 26, 2019 10:57AM
Total posts: 624
Last post: Jul 2, 2020
Member since:May 18, 2002
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
US
You can try cleaning the contacts and lubing everything as I did, but I found the mini wipers have two speeds slow and slower. The Project Binky guys have a good episode about how poor the wipers are.

 

 

 Posted: Nov 26, 2019 09:41AM
Total posts: 298
Last post: Aug 5, 2020
Member since:Sep 6, 2015
Cars in Garage: 0
Photos: 0
WorkBench Posts: 0
I don't normally take my Mini out in the wet.  But yesterday I ran over to Salem and ran thru some drizzle on the way home.  Well my wipers both on normal and high ran very slow.  What's the reason for that??  A bad ground maybe??